9 tüüpilist toitu Maroko reisil

Kõik meist soovivad välisriiki külastades ka toidulauale piiluda ning oma maitsemeeli hellitada.Enne Maroko reisi oleks hea piiluda üle, mida Maroko toidulaualt võib leida.Põnevad maitsed ning isuäratavad toidud on iga riigi üks põnevamaid osi. Sellepärast räägime täna, mida head ja paremat võib leida Maroko köögist.
Tamonte Koolitusreisid
Foto:
Louis Hansel
KUSKUSS

Kuskussi tuntakse kui peenemat nisutangu, mida tehakse durumnisu koorimata teradest. Kui meie oleme kuskussi harjunud valmistama paarkümne minutiga, siis Marokos lastakse sellel tulel podiseda üle tunni. Kuskussi serveeritakse ühel suurel taldrikul koos juurviljadega ning seda süüakse käega. Marokos süüakse kuskussi pea igal reedel, külaliste auks või eriliste sündmuste puhul.

Tamonte Koolirusreisid Marokosse
Foto: Orlova Maria
SAI

Maroko leiab pea igalt toidulaualt saia. Iga Maroko tütarlaps teab juba maast  madalast, kuidas saia küpsetada. Igal perel on oma retsept saia küpsetamiseks, mida pärandatakse põlvest põlve. Saia süüakse Marokos nii hommikusöögiks koos või või moosiga ning seda pakutakse ka teiste toidukordade juures.

Tamonte Koolitusreisid Marokosse
Foto. Reiseuhu
PIPARMÜNDITEE

Piparmünditeed, mida juuakse rohke suhkruga, kutsutakse ka  Maroko viskiks ja see juba laualt ei puudu. Seda teed võib isegi pidada Maroko rahvuslikuks roaks, mida juuakse nii hommikusöögil kui ka teepausidel. Roheline tee koos piparmündi lehtede ja suhkruga – soovitame Maroko reisil kindlasti ära proovida!

TAGINE

Roa nimetus tuleb potikesest, milles seda valmistatakse ja serveeritakse. Tagine koosneb hooajalistest köögiviljadest ja väiksemas koguses lihast. Taginet serveeritakse kuumalt  ühes suures nõus, kust iga sööja saab endale paraja koguse tõsta oma “triangle”-le. Taginet süüakse harvemini lusika või kahvliga, kuid kohalikud eelistavad rooga tõsta pigem saia abil saia. See toit on kindlasti Maroko toidulaua üks lahutamatu osa!

BROCHETTE

Brochettet võib nimetada Maroko kebabiks, mida leiab  erinevatelt turgudelt. Vürtsidega maitsestatud kana, lammas, veis, kala või juurviljad, kõik need sobivad selle roa valmistamiseks! Tavaliselt süüakse brochettet koos saiaga või hoopis sibula, pipra ja köömnetega.

Koolitusreisid Marokosse
Foto: Cayla1
HARIRA SUPP

Marokos väga hinnatud supp, mida süüakse ka Ramadani ajal. Tavapäraselt koosneb see lambalihast, tomatist, läätsedest ja kikerhernestest. Koostisosad võivad olla ka teistsugused, näiteks lisatakse mõnda teist liha ja/või riisi.

ZAALOUK

Väga tuntud salat Marokos, mida tavaliselt serveeritakse koos saiaga. Zaalouk koosneb baklažaanist, tomatist, küüslaugust, oliiviõlist ning vürtsidest.

BRIOUAT

Tuntud kui kolmnurkne saiake, mis võib olla nii magus kui ka soolane. Täidiseks kasutatakse kana- või lambaliha, sidrunit ja pipart. Magusad saiakesed täidetakse mandlite või maapähklivõiga.

KAAM EL CHAZAL

Tegemist on kas poolkuu- või sarvekujulise saiakesega, mis on tehtud mandlijahust. Saia maitsestatakse apelsini ja kaneeliga.     Allikad:  https://www.journeybeyondtravel.com/blog/morocco-food.html https://sirocotours.com/en/9-typical-moroccan-foods/