Kasulik info

Kasulik info

Marokosse saabudes tuleb kõikidel reisijatel täita maaletuleku kaart! Kaart antakse enne maandusmist lennukis ja neid saab ka lennujaamas kohapeal täita.

Ajavahe Marokos on kell 2t Eesti ajast taga. Marokos minnakse talveajale üle oktoobri viimasel nädalavahetusel (nagu ka Eestis), seega on ka peale kellakeeramist ajavahe 2 tundi.

Oma isiklikel asjadel tasub turismikeskustes ikka silm peal hoida ning rendiautosse pole mõtet asju nähtavale kohale jätta. Soovitame reisile minnes kaasa võtta ka passikoopia. Dokumentide varguse korral hõlbustab see asjaajamist olulisel määral.

Eesti kodanikud võivad Marokos viibida viisavabalt 90 päeva poole aasta jooksul. Marokosse reisimiseks on vajalik pass, mis peab kehtima veel vähemalt 3 kuud peale riigis viibimise lõppu. Vt. konsulaarinfot Välisministeeriumi lehelt: www.vm.ee
Vene kodanikud, kellel on olemas elamisluba Eestis, saavad Marokos viibida samuti viisavabalt 90 päeva poole aasta jooksul. Riiki sisenemiseks on vajalik pass ja elamisluba Eestis (originaal), mis mõlemad kehtivad vähemalt 3 kuud pärast reisi.

Eesti halli välismaalase passi omanikud: Maroko ei tunnista välismaalase passi ning viisat nende omanikele ei väljasta.

Reisiinfo on leitav aadressilt ja soovitame ennast registreerida Välisministeeriumi kodulehel  http://reisitargalt.vm.ee 

Maroko on islamiriik. Tuleb austada kohalikke traditsioone ja tavasid ning jälgida, et oma käitumisega ei solvataks kohalike elanike usulisi tõekspidamisi.

Meeldivate kohtumisteni!